Сорос через ґранти впливав на візит Папи Франциска в США
  • Срд, 24/08/2016 - 14:09

Витік листів американського мультимільярдера Джорджа Сороса через сайт WikiLeaks вказує на те, що Сорос у вересні 2015р. потратив 650 тис. американських доларів, щоб вплинути на перебіг візиту в США Папи Франциска, повідомляє «LifeSite».

Сорос за допомогою грошей спробував змістити акценти візиту з питань моральних на питання соціальні та міжрасових стосунків.

Окрім цього, як виявилось Сорос фінансує проект «зсуву» Католицької Церкви в США, як пріоритетний. Стипендіатами Сороса у цьому питанні були РІСО та Faith in Public Life (FPL), які через ЗМІ просувають ліві погляди стосовно соціальної справедливості.

Саме через РІСО Фонд Сороса відкрите суспільству намагався змістити акценти Папського візиту в суспільно-соціальну сферу. У звіті Фонду з 2015 року висловлено велике задоволення, що РІСО та Faith in Public Life в американських ЗМІ вдалося сфокусувати акценти візиту Папи Франциска у США на «несправедливу» різницю у доходах американських громадян. Сам Джордж Сорос також висловив задоволення успішно виконаним завданням по зміщенню акцентів візиту.

У довгостроковій перспективі Джордж Сорос і його Фонди сподіваються змістити пріоритети Католицької Церкви з питань моральних на питання суспільно-соціального характеру, зокрема на питання екологічного характеру та питання боротьби із бідністю у світі.