Сорос і Блумберг вкладають мільйони в абортивний наступ у штаті Мічиган
  • Втр, 08/11/2022 - 16:53

Провідні мільярдери-філантропи, Джордж Сорос та Майкл Блумберг, очолюють список спонсорів проекту, що має надати доступ до абортів у штаті Мічиган як конституційне право. Про це інформує Catholic News Agency.

«Пропозиція 3» (Proposal 3) встановила би в конституції штату «основне право на репродуктивну свободу». Прийняття цієї поправки зробило би можливим проведення так званих пізніх абортів (навіть у 3-му триместрі), відхилило би чинні приписи щодо вимоги свідомої згоди на аборт, а також згоду батьків у випадку неповнолітніх, які хочуть зробити аборт, стерилізацію чи процес так званої зміни статі. Ця поправка також згладила б чинні приписи щодо вимог ліцензування абортивних «клінік» та проведення регулярного контролю.

Як інформує департамент штату Мічиган, «Пропозицію 3» з фінансового боку підтримує фонд  «Reproductive Freedom for All», що зібрав з цією метою 34 млн доларів.

Як інформує CNA, в останньому кварталі проабортивна група отримала 5,2 млн доларів «чорних грошей» (походження яких приховується від виборців); 4,5 млн доларів від «Open Society Policy Center», лобістського відділу «Open Society Foundations» Джорджа Сороса; 2 млн від колишнього мера Нью-Йорку Майкла Блумберга; 2 млн від колишнього директора «Microsoft» Стіва Болмера і його дружини Конні; а також 4 млн доларів від Нішада Сінгха, керівника у справах інженерії у фірмі обміну криптовалют FTX.

Як стало відомо CNA від Крістен Полло, речниці організації «Citizens to Support MI Women and Children», «прихильники абортів з-поза меж штату намагаються купити поправку до конституції в Мічиган, якою мають надію скористатися як частиною плану для решти країни».

«Ці зусилля не походять з Мічигану. Це Нью-Йорк і Каліфорнія накидають екстремістський порядок денний мешканцям нашого штату», - наголошує вона.

На її думку, чим більше виборців дізнаються про нову пропозицію, тим меншу підтримку вона отримає. Як каже пані Полло, «попри те, які великі суми були призначені для цієї мети, «Пропозиція 3» надалі втрачає підтримку».