Сотні коптів вийшли на вулиці Каїра, протестуючи проти нападів мусульман
  • Срд, 20/02/2013 - 17:47

Сотні коптів зібралися у неділю ввечері, протестуючи проти підпалу мусульманами храму св.Георгія в селі Сарсена (округ Тамія, провінція Фаюм, за 103 км. від Каїра) минулої п'ятницю, а також проти ескалації насильства з боку ісламістів, повідомляє Assyrian International News Service.

Кілька коптських правозахисних груп організували ходу від густонаселеного району Шубра до будівлі Верховного суду в центрі Каїра, щоб "домагатися справедливості".

Демонстранти вимагали повністю відновити пошкоджену церкву св. Георгія в селі Сарсена, а також покарати винних у її підпалі.

Серед коптських демонстрантів було багато дітей у супроводі батьків, а також багато ліберально налаштованих мусульман.

За словами чиновників, напад на церкву св. Георгія ініціювала мусульманська сім'я, що проживає поряд з церквою. Члени сім'ї скаржилися на звуки з церкви під час богослужінь по п'ятницях і неділях. Мусульманська сім'я живе поруч із храмом впродовж 15 років і раніше ні на що не скаржилася.

Під час «примирення» між християнами і мусульманами, яке відбувалося в суботу ввечері, на храм знову напали. Пляшки із запальною сумішшю і каміння полетіли в бік храму, а мусульмани кричали: «Ми не хочемо, щоб тут була церква".

Деякі з нападників залізли на дах храму, щоб остаточно знищити залишки вже пошкодженого дерев'яного купола.

За матеріалами http://www.sedmitza.ru