Специфіка роботи в установах Святого Престолу вимагає справжньої віри і церковної свідомості
  • Чтв, 17/10/2013 - 18:50

Папа Франциск висвятив у єпископи о.Фернандо Вергеса Альсагу, нещодавно призначеного генеральним секретарем Губернаторства Граду Ватикан.

З цієї нагоди Святіший Отець направив президент Губернаторства кардиналу Джузеппе Бертеллі послання, в якому нагадує про специфіку роботи в установах Святого Престолу. Ця специфіка виходить «з самої природи Апостольського Престолу, наділеного духовною та пастирською місією, зверненої до Церкви Риму і до Вселенської Церкви», - пише Папа Франциск. Він підкреслює, що співробітники Святого Престолу повинні бути «твердо переконані в тому, що їх праця потребує насамперед церковної відповідальності у дусі справжньої віри».

Папа нагадує про обов'язки генерального секретаря Губернаторства піклуватися про Християнське виховання співробітників, а також координувати роботу священиків, призначених духовними асистентами різних відомств. Папа закликає просувати в робочих спілках Святого Престолу ініціативи, пов'язані з пастирськими програмами Церкви і з різними періодами літургійного року.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va