Спецслужби Еритреї почали полювання на християн після візиту проповідника з Ефіопії
  • Чтв, 11/10/2018 - 11:25

Незважаючи на сподівання, довгоочікуваний мир між Еритреєю та Ефіопією не поліпшив ситуацію для християн.

Агенти служби безпеки Еритреї полюють за тими віруючими, які були присутні на неофіційній проповіді відомого ефіопського проповідника Сурафіла Демссі, який відвідав країну першим, після понад 20 років перерви, рейсом ефіопських авіаліній, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на сайт служіння «Голос мучеників».

Пастор покинув Еритрею незабаром після своєї проповіді, а поліція відразу після цього почала заарештовувати тих, хто був пов'язаний з ним. П'ять християн вже заарештували, а багато інших ховаються. Контакт «Голосу мучеників» попросив молитися за християн Еритреї.

Ефіопія та Еритрея оголосили 9 липня 2018 року про закінчення військового протистояння, яке тривало понад 20 років, і підписали декларацію про укладення миру.

«Голос мучеників» – некомерційна міжконфесійна християнська організація, робота якої присвячена допомозі переслідуваної церкви по всьому світу. Служіння заснував 1967 року пастор Річард Вурмбранд, який 14 років перебував у в'язницях комуністичної Румунії за свою віру в Христа. Його дружина, Сабіна, була в тюрмі три роки.