Спілкуватися на серйозні теми із ВВ-шниками дуже важко. Ми живемо на різних планетах, - римо-католицький священик
  • Втр, 28/01/2014 - 15:17

Католицький священик, головний редактор видання "Кредо" о. Микола Мишовський розповів про свою чергову "нічну варту" на Майдані, зокрема про спілкування з бійцями внутрішніх військ.

Про це о. Микола Мишовський розповів на своїй сторінці у Facebook
 
Сьогодні на нічній варті було найбільше (за моєї пам'яті) римо-католицьких священиків 5-6, одночасно. Зазвичай найбільше греко-католиків та православних (КП).
 
Після сьогоднішньої молитовної нічної варти, я з іншими священиками пішли на вул. Грушевського. Стояли на тзв. "нейтральній смузі". Молилися різні молитви. За дві години трохи змерзли, розпилена вода із пожежного шланга додає певної екзотичності. На кінець всі священики пішли до ВВ-шників. Ми молилися над ними щоб Бог вберіг їх від злого. Щиро не бажаю їм зла, ані того яке може бути зроблене їм, ані того, яке може бути зроблене ними. Насправді не хочу щоб вони жили із гріхом на душі.
 
Сумно зізнатися, але спілкуватися на серйозні теми із ними дуже важко. Ми живемо на різних планетах.
 
Тут пригадалося, що їх називають - "космонавтами".
 
Попри те, що я особисто, обома руками за діалог, примирення та консенсус. Як би не було, після перемоги нам з ними жити в одній країні. Все ж - обидва боки барикади відрізняються площиною цінностей на якій би міг рости діалог.
 
Міліціонери постійно і у кожному реченні говорили про матеріальне; гроші з б'ютжету, "Данбас каторий корміт страну", спалений автобус, гроші які платять тітушкам - більші аніж міліції та менші аніж у накладних ( дають 200грн, по док - 500), гроші які треба заробляти, а не "бєздєльнічьять", а коронний аргумент - бруківка. Їм шкода бруківки...
 
Мова про те, що людське життя, 5 смертей, каліцтва, викрадання та катування, віджимання бізнесу по всій країні, встановлення диктатури - не можна ставити у один ряд із бруківкою - не йде.
 
Що б там не було - вони вже програли. У цьому немає сумнівів. Люди, які віддають останні гроші на квиток до Києва, звозять продукти, ліки, одяг і все що можна, віддають без роздумів великі суми, днями і ночами стоять, працюють, моляться - вже перемогли!
 
Це перемога духовного над матеріальним. Вільних над рабами. Мислення про інших над мисленням про себе.
Я не бажаю міліції зла. Тому у новій Україні їх треба розпустити. Кого - на довічне, кого - із забороною працювати з людьми і більше не шкодти, ані собі, ані іншим.
 
А у новій поліції будуть служити ті, хто ставитиме честь та людське життя вище за бруківку.

Джерело: http://ipress.ua