Спільна Просфора Святоюрської Молоді
  • Птн, 04/01/2019 - 14:13

3 січня 2019 року в Архикатедральному Соборі Святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбулася Різдвяна Просфора спільноти «Святоюрська Молодь».

Молитва розпочалася Божественною Літургією, яку традиційно в четвер співом супроводжує Молодіжний хор Архикатедрального Собору святого Юра. Відтак до спільної свят вечірньої трапези зібралася молодь, що є при Соборі – члени молодіжної спільноти, Молодіжного хору, Вівтарної та Марійської Дружини.

На Просфору до молоді завітав Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. Разом із сотрудниками Собору о. Павлом Дроздяком, о. Михайлом Кушніром та о. Ростиславом Будзаном він освятив Просфору та роздав присутнім. У вітальному слові Архиєрей подякував молоді, яка у різний спосіб звершує служіння при Соборі, і побажав глибокого родинного пережиття празника Різдва. Також о. Павло Дроздяк пригадав про постать Марії, яка приходить до Вифлеєму – «Дому Хліба», приносячи Хліб Життя для голодних, символом якого і стає спільна Просфора. Вона зібрана із дрібних зернин, якими є кожен із нас, щоби, зрісши у ласці Божій та перейшовши жорна життєвих випробувань, ми відтак стали добрим хлібом для тих, хто потребує.

Святкування продовжилося колядою та спільною трапезою, на завершення якої владика Володимир уділив присутнім Архиєрейське благословення.

Світлини