Спільне соціальне служіння - тема зустрічі Патріаршого економа з директорами БФ Карітас
  • Птн, 11/10/2019 - 14:30

Цими днями у Києві проходить зустріч директорів регіональних осередків Благодійного Фонду «Карітас» на яку було запрошено Патріаршого економа УГКЦ о. Любомира Яворського.

Патріарший економ презентував свою візію розвитку соціального підприємництва та соціального служіння в УГКЦ, відновлення справи Митрополита Андрея Шептицького та його соціально-економічної доктрини.  У програмі розвитку Економату Патріаршої Курії УГКЦ закладена місія Мудрої Справи: духовний і матеріальних розвиток громад через пошук можливостей та реалізацію потенціалу.

Отець Любомир подякував президенту Карітас та директорам локальних осередків фонду за вагомий вклад у соціальне служіння нашої Церкви та підтримку місцевих осередків по всій Україні. «У час найбільшого запиту суспільства про допомогу потребуючим, Карітас є тим центром, який завжди служить людям. Про це знають не лише в Україні, але і далеко за її межами», підкреслив Патріарший економ.

Розуміємо, що лише спільно нам вдасться реалізувати амбітні плани щодо соціального служіння нашої Церкви, створити соціальні підприємства і дати відповіді на ті виклики, що зараз є перед українським суспільством. З цією метою Економат проводить дослідження потреб громад щодо розвитку соціального підприємництва і учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та обмін досвідом задля розвитку традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи, базуючись на християнських цінностях.