Спільний досвід, який пара повинна пережити разом перед тим, як одружуватись
  • Втр, 08/05/2018 - 16:09

Не достатньо просто закохатись в когось; щоб насолоджуватись щасливим подружжям, потрібно бути здатним розділяти своє життя з цією особою. Перед тим, як стати під вінець, потрібно серйозно подивитись на те, наскільки можливо (чи неможливо) будувати спільне життя з цією особою.

Пропонуємо кілька (а саме сім) випадків життєвого досвіду, які повинна пережити кожна пара перед тим, як вирішить одружитись.

1. Разом відпочивати

Дуже важливо, щоб хлопець і дівчина у парі були друзями, які мають спільне хобі. Деякі психологи кажуть, що численні подружні кризи наступають тоді, коли у пари є більше поганих спогадів, аніж добрих. Тому між сторонами у парі має бути дружба, що сприяє стабільності та спільному полю хороших спогадів і планів на майбутнє.

2. Встановити спільний бюджет

Гроші – це ще одне джерело конфлікту у подружжі. Незважаючи на те, чи пари «живуть на широку ногу», чи в них обмежений бюджет, конфлікти виникають і в тих, і в інших.

Спробуйте встановити спільний бюджет і разом намагатись вирішувати фінансові проблеми. Спільно говоріть про свої турботи, потреби та пріоритети, щоб могти прийняти правильне рішення.

3. Разом пережити кризу

Криза – це можливість для зміни та зросту. У кожних стосунках трапляються кризи, однак якщо їх переживати правильно, такі відносини стають міцнішими, а партнери – більш об’єднаними.

На етапі зустрічання, кризи допомагають нам краще пізнавати слабкі і сильні сторони один одного. Взаємне прийняття є ключем до розквіту відносин. І якщо хтось з вас не в змозі стерпіти недоліки іншого, або якщо відмінності є занадто глибокими чи торкаються основних цінностей, тоді краще не продовжувати такі відносини. Багато подруж розпались через те, що одна сторона наївно думала, що зможе змінити іншу.

4. Навчитись чекати

Повна фізична самовіддача іншій особі створює дуже міцний емоційний зв’язок, що може впливати на нашу свободу вибору: розділити своє життя з цією особою, чи ні. Початок сексуального співжиття занадто швидко може також призвести до того, що особа занадто зосередиться на фізичних відносинах і занедбає усі інші аспекти партнера: його особистість, таланти, цінності, страхи, турботи і радості.

«Спати» з кимось – це не те саме, що провести тест-драйв автомобіля. Якщо під час фази зустрічання ви отримали хороший досвід, він не може гарантувати сексуальної гармонії в майбутньому. З часом додаються різноманітні обставини, які можуть змінити сексуальні відносини.

Не йдеться про те, щоб відкинути сексуальний імпульс, але навчитись в любові управляти ним, відкладаючи на пізніший час. Кінцева мета – бути спроможним цілком віддати себе, у вірності та довірі, і насолоджуватись фізичним задоволенням у мирі та духовній радості.

5. Проводити час з друзями і родиною

Щоб пізнавати і розуміти один одного не достатньо лише знати, що ця особа говорить, але й чим вона займається: як ставиться до своєї сім’ї, до співробітників і до тебе. Йдеться про те, щоб побачити як ця особа поводить себе у різних життєвих ситуаціях.

Щоденне спілкування може допомогти тобі побачити чи та особа, в яку ти закохався, є тією, яка, ти б хотів, щоб стала прикладом для наслідування для твоїх майбутніх дітей. Ти можеш побачити, чи зможеш провести з цією особою решту свого життя.

Коли ми обираємо певну особу, то обираємо також її історію: її родину, як вони ставляться до коханих, як ти уявляєш свою власну майбутню сім’ю і що думають твої друзі.

6. Розвивати близьку, глибоку комунікацію

Близькість – це ключовий аспект для спільного зростання пари; саме в такий спосіб ми пізнаємо внутрішній світ іншої людини, її настрої, емоції, почуття, судження, рішення і т.д.

Під час періоду зустрічання, глибокі розмови допомагають нам пізнавати іншу особу набагато краще, аніж просто розділення спільних веселих митей. Звичайно, ми не зможемо дізнатись усе, що можливо, лише зустрічаючись; однак ми можемо дізнатись достатньо для того, щоб прийняти зважене рішення про те, чи варто просуватись у цих відносинах далі.

Чим більше чоловіки і жінки комунікують між собою, тим більшим і багатшим зростає між ними їхнє «ми».

7. Брати участь у курсах приготування до шлюбу

Багато конфліктів виникають через незнання: ми не завжди розуміємо відмінності між чоловіком і жінкою, які впливають на те, як ми існуємо, думаємо, живемо, а також те, що робить нас окремими унікальними особистостями. Навчитись про ці основні відмінності – та багато інших – може допомогти багатьом парам подолати перешкоди і зрозуміти один одного… і краще любити один одного.

Ми всі усвідомлюємо потребу отримати академічну освіту, розвивати критичне мислення та набувати певних вмінь. Однак нашу емоційність також потрібно виховувати, і самі ми цього зробити не зможемо. Пари повинні приділити час для того, щоб навчитись про любов, спілкування та взаємодоповнення. Сексуальність і цикли жіночої плідності є частиною цього пазлу.

І на завершення: йдеться про те, щоб навчитись приймати і любити іншу особу у всій її різноманітності та складності, а також вивчати себе самого. Усі ми – різні, і наша емоційність багато в чому залежить від нашої статі, походження та особистості. Пізнання цих відмінностей дає нам інструмент для того, щоб спільно, у парі, вміло та терпеливо давати собі раду з цими відмінностями, а також для того, щоб уникнути багатьох можливих криз у майбутньому.

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами aleteia.org