Спільнота Святого Егідія провела Марші на захист миру
  • Срд, 03/01/2018 - 14:53

У перший день нового 2018 року – з нагоди 51-го Всесвітнього дня миру – Спільнота Святого Егідія організувала в сотнях міст на всіх континентах ходи, демонстрації та громадські кампанії на захист миру і на підтримку послання на День миру Папи Франциска. До цієї акції приєдналися численні асоціації та католицькі рухи. У Римі учасники акції закінчили ходу на ватиканській площі Святого Петра і взяли участь у полуденній молитві «Ангел Господній», яку очолив Папа Франциск.

В офіційному комюніке Спільноти Святого Егідія йдеться, що маніфестанти приєднуються до послання Папи Франциска на Всесвітній день миру «Мігранти та біженці: чоловіки і жінки в пошуках миру». Спільнота закликає всіх людей доброї волі почати Новий рік, будуючи більш людяний світ, який вміє приймати та інтегрувати.

 «Занадто багато людей досі страждають від воєн, – йдеться в повідомленні, – вони змушені залишати свої землі та втікати в інші місця; занадто багато жертв насильства і тероризму. Для мігрантів і біженців існують можливі рішення, про що свідчить досвід дворічних гуманітарних коридорів для тих, хто прибуває в Італію та в інші європейські країни. Існують різні шляхи, якими ми продовжуємо йти, щоб верх взяли не стіни і поділи, а культура спільного життя, яка дозволяє сподіватися на майбутнє».

Під час Маршів на захист миру, починаючи з минулого в Римі, згадувалися всі країни, що залучені у військові конфлікти і страждають від насильства.