Спільнота Ватиканського Радіо відзначила свято свого Небесного Покровителя архангела Гавриїла
  • Нед, 29/09/2013 - 09:42

Бути посланцями Бога, близькими до сучасної людини, несучи їй Бога. Такою, на думку Президента Папської Ради суспільних комунікацій, є місія людей, покликаних служити поширенню голосу Церкви та Папи. Про це архиєпископ Клаудіо Марія Челлі говорив у проповіді, виголошеній під час Святої Меси в каплиці Благовіщення Ватиканського Радіо, на яку в суботу, 28 вересня 2013 р., зібрався колектив Папської Радіостанції, щоб відсвяткувати літургійний спомин свого Небесного Покровителя. З огляду на те, що свято Архангела Гавриїла цього року припадає на неділю, святкування відбулися напередодні.

Постать ангела, як Господнього слуги й посланця, який споглядає обличчя Бога та завжди готовий виконати Його волю, є прикладом також для працівника Ватиканського Радіо. Коментуючи євангельську розповідь про подію Благовіщення, архиєпископ Челлі звернув увагу на те, що хоч «висока професійність» є незамінною річчю, у випадку церковної комунікації слід також говорити про «покликання», що вимагає глибокого особистого духовного життя. «Не можу лише бути “технічним виконавцем”, – зазначив він. – Те, що народжується у моєму серці та перекладається у присутність на цих радіохвилях, вимагає з мого боку дедалі більше споглядати обличчя Небесного Отця. Це означає, що наша праця, наш професійний шлях, вимагає дедалі глибшого споглядання Божого таїнства в нашому житті», – сказав проповідник.

Президент Папської Ради суспільних комунікацій звернув особливу увагу на слова Святішого Отця Франциска, який наголошує на тому, що завданням Церкви є бути поруч з сучасною людиною, яка, не зважаючи на наявність найдосконаліших засобів зв’язку, стає дедалі самотнішою. І кому, як не Ватиканському Радіо та іншим засобам комунікації, слід бути виразниками цієї близькості, вносячи у життя людини перспективу любові Бога.

Після завершення богослужбової частини, у конференц-залі осідку Ватиканського Радіо відбулося вручення Папських відзнак заслуженим працівникам. Цьогорічними лауреатами стали чотири жінки-мирянки, двоє з яких працюють у адміністративній сфері, а двоє – в редакціях. Відбулося також представлення нової картини «Римські Папи Ватиканського Радіо», яка замінила попередню, відобразивши зміну Понтифікату, що відбулася у березні цього року.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va