Співчуття Папи Бенедикта XVI родинам жертв сутичок у венесуельській в’язниці
  • Чтв, 31/01/2013 - 00:00

Після жорстоких сутичок, які 25 січня 2013 року мали місце у в’язниці венесуельського міста Урібана, забравши життя 58 людей, в більшості – засуджених, Папа закликає владу країни «в дусі співпраці та доброї волі робити все для того, щоб подолати існуючі проблеми та уникнути в майбутньому повторення таких трагічних подій». Цей заклик знаходимо у телеграмі, яку від імені Святішого Отця на адресу місцевого єпископа надіслав кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці.

 

Бенедикт XVI висловлює глибокі співчуття з-приводу трагічних сутичок, запевняючи свої молитви за померлих, як також «свою глибоку духовну близькість і солідарність» з родинами жертв та приблизно 90-ма пораненими.

 

Згідно з першими даними розслідування, сутички розпочалися під час обшуку, коли деякі засуджені напали на правоохоронців та змогли захопити зброю. Слід зазначити, що у пенітенціарних закладах Венесуели, розрахованих на 15 тисяч осіб, утримуються понад 45 тисяч. Зокрема, у в’язниці, де стався інцидент, розрахованій на 850 в’язнів, на той час їх перебувало 2500.

 

Венесуельська Церква також звертає увагу на неуспішну «пенітенціарну політику уряду, з огляду на переповнення, нестачу відповідних харчів, неконтрольоване насильство, процесуальні затримки та приниження, якого зазнають сім’ї ув’язнених». У цьому контексті єпископат закликає провести об’єктивне і всебічне розслідування, яке приведе до покарання справжніх відповідальних за те, що сталося.

 

Джерело: Радіо Ватикан