Співчуття Папи Франциска з приводу смерті о. П. Кольвенбаха
  • Пон, 28/11/2016 - 14:07

«Щирі співчуття» Папа Франциск склав на ім’я Головного Настоятеля Товариства Ісусового о. Артуро Соси Абаскаля всій єзуїтській чернечій родині з приводу відходу до вічності о. Петера-Ганса Кольвенбаха, колишнього Генерального Настоятеля.

Отець Кольвенбах упокоївся у неділю, 27 вересня 2016 р., ввечері у Бейруті, столиці Лівану. Він народився 1928 року в Голландії та отримав пресвітерські свячення 1961 року в Лівані. Коли 1983 року 33-тя Загальна Конгрегація Товариства Ісусового обрала його 29-м Генералом Ордену, о. Кольвенбах був Настоятелем Єзуїтської Провінції Близького Сходу. На чолі Товариства Ісусового він прослужив 25 років, склавши 2008 року зречення на руки Папи Венедикта XVI та 35-ї Загальної Конгрегації.

«Спогадуючи послідовну вірність о. Кольвенбаха Христові та Його Євангелію, поєднану з великодушним заанґажуванням у виконання свого уряду в дусі служіння для блага Церкви, підношу заупокійні молитви, випрошуючи у Божого милосердя вічного миру для його душі», – читаємо в телеграмі, надісланій Папою Франциском.