Співчуття Папи Франциска з приводу стихійних лих в Греції та Лаосі
  • Втр, 24/07/2018 - 18:56

«Його Святість Папа Франциск глибоко засмучений, довідавшись про лісові пожежі в Греції, та запевняє свою щиру солідарність з усіма, кого діткнулася ця трагедія», – читаємо в телеграмі співчуття, адресованій представникам місцевої церковної та цивільної влади, яку від імені Святішого Отця надіслав Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін.

В телеграмі, написаній з приводу пожеж, які вибухнули в Греції через спекотну та посушливу погоду та забрали вже понад 60 життів, зазначається, що Папа «ввіряє загиблих милосердній любові Всемогутнього Бога та скеровує слова підбадьорення на адресу влади й рятувальників». На всіх, хто перебуває у жалобі, він призиває «Господні благословення утіхи та стійкості».

Лаос

Папа також молиться за постраждалих від наслідків прориву греблі гідроелектростанції в Лаосі, внаслідок якого 5 мільярдів метрів кубічних води затопили довколишні села.

«З смутком довідавшись про загибель людей та поранення, спричинені повенями, викликаними руйнуванням гідроелектричної дамби на півдні Лаосу, – пише Державний Секретар, – Його Святість Папа Франциск висловлює свою щиру солідарність з усіма, хто постраждав внаслідок цієї катастрофи». Святіший Отець молиться за загиблих і поранених, випрошуючи в Бога утішення також для тих, які втратили своїх близьких або журяться про долю пропалих безвісті. Звернувшись зі словами заохочення до всіх, хто задіяний у надання допомоги та розшук пропалих, Папа уділяє всім своє благословення.