Співчуття Папи Франциска з приводу трагедії у Таїланді
  • Птн, 07/10/2022 - 12:41

Папа Франциск через кардинала Пароліна склав співчуття з приводу загибелі дітей і дорослих внаслідок нападу на дошкільний заклад на північному сході Таїланду.

«Глибоко засмучений, довідавшись про жахливий напад, який мав місце в дошкільному закладі в Утхаї-Савані, Його Святість Франциск складає свої щирі співчуття та запевнення у духовній близькості всім, кого торкнулося це невимовне насильство проти невинних дітей», – читаємо у телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи Франциска на адресу Апостольської Нунціатури Таїланду, де в четвер, 6 жовтня 2022 р., трапилася трагедія на північному сході країни.

Колишній поліцейський влаштував розправу в дошкільному закладі, де ножем і вогнепальною зброєю відібрав життя у 23 дітей та понад десяти працівників. Згодом нападник був знайдений мертвим вдома, де перед тим, як скоїти самогубство, вбив свою дружину та дитину.

«Підносячи благання про божественне оздоровлення та розраду для поранених і для сімей, які перебувають у жалобі, Святіший Отець молиться за те, щоби в годину великої скорботи вони могли почерпнути підтримку та сили із солідарності своїх ближніх і співгромадян», – читаємо в телеграмі, яка завершується призиванням для «дорогого тайського народу» благословення «миру та витривалості в добрі».