Співчуття Папи постраждалим від виверження вулкану в Ґватемалі
  • Втр, 05/06/2018 - 19:00

Папа молиться за постраждалих внаслідок виверження вулкану в Ґватемалі, що спричинило чимало жертв

Святіший Отець, «глибоко засмучений» сумною новиною про потужне виверження вулкану Фуеґо в Ґватемалі, що спричинило чимало жертв та завдало величезної матеріальної шкоди, «підносить заупокійні моління за вічний спочинок загиблих та молиться за всіх, хто страждає від наслідків цього стихійного лиха».

Про це читаємо в телеграмі співчуття, яку Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін надіслав на ім’я Апостольського нунція в цій країні з проханням передати «щирі співчуття Його Святості родичам загиблих, які оплакують своїх найдорожчих, та запевнення духовної близькості пораненим і тим, хто невтомно трудиться з метою надання допомоги постраждалим».

«Просячи Господа вилити на всіх дари солідарності, духовного спокою та християнської надії», Папа Франциск «від щирого серця уділяє Апостольське благословення».

Два мільйони людей в зоні стихійного лиха

Несподіване виверження вулкану, висотою понад 3700 метрів, розташованого 35 кілометрів на південний захід від столиці, сталося в ніч з неділі на понеділок. Викинутий з жерла попіл випав у густонаселеному регіоні, повністю засипавши кілька поселень. Мова йде про найсильніше виверження за останні 44 роки.

На даний час підтверджено загибель 69 людей. Але згідно з припущеннями, під попелом може перебувати кілька тисяч людей. Загалом, трагедія заторкнула майже два мільйони місцевих мешканців. Внаслідок виверження та землетрусу знищені дороги та мости, що утруднює доступ для рятувальних служб.