Співчуття Папи з приводу руйнівного землетрусу в Туреччині та Сирії
  • Пон, 06/02/2023 - 21:49

Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск надіслав телеграми співчуття на ім’я Апостольських Нунціїв у Туреччині та в Сирії, розділяючи біль тих, кого торкнулися наслідки землетрусу з епіцентром у Кахраманмараші на півдні Туреччини.

Глибокий смуток Папи Франциска з приводу численних загиблих і молитва за постраждалих і тих, хто їм допомагає, проглядається у рядках телеграм, які кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу надіслав на ім’я Апостольського Нунція в Туреччині архиєпископа Марека Сольчинського та Апостольського Нунція в Сирії кардинала Маріо Дзенарі з приводу руйнівного землетрусу, епіцентр якого був у Кахраманмараші на півдні Туреччини, захопивши також північні регіони Сирії. На момент написання новини стверджено понад 1600 загиблих. Підземні поштовхи тривають, а найсильніші з них досягли 7,8 та 7,5 балів.

«Папа Франциск з глибоким смутком довідався про великі втрати людських життів, спричинені землетрусом у південно-східних районах Туреччини, запевняючи свою духовну близькість всім, кого торкнулася трагедія», – читаємо в телеграмі до Папського представника в Туреччині, в якій зазначається, що «ввіряючи всіх загиблих сповненому любові милосердю Всемогутнього», Святіший Отець складає співчуття всім, хто оплакує втрату, а також молиться, аби «персонал, задіяний у лікування поранених і рятувальні роботи був підтримуваний божественними дарами кріпості й витривалості».

Запевнення в молитві за душі загиблих, за тих, хто їх оплакує і за рятувальників знаходимо також у телеграмі Нунцієві в Сирії. «Як оновлений знак його духовної солідарності Його Святість призиває на стражденний сирійський народ божественні благословення кріпості та миру», – читаємо в ній.