Співчуття Папи з приводу смертоносного урагану в Мексиці
  • Птн, 27/10/2023 - 18:47

У телеграмі на ім’я очільника дієцезії Акапулько, мексиканського міста, що найбільше постраждало від стихійного лиха, зазначається, що Папа Франциск «підносить щиру молитву за вічний упокій померлих і просить Господа дарувати розраду тим, хто страждає від руйнівних наслідків урагану».

Внаслідок урагану “Отіс”, який у середу, 25 жовтня, обрушився на тихоокеанське узбережжя Мексики, загинуло 27 людей, ще четверо вважаються зниклими безвісти. Курортне місто Акапулько, що в штаті Ґерреро, опинилося серед найбільш постраждалих територій: 80% готелів були пошкоджені, а вулиці затоплені.

З цього приводу, від імені Папи Франциска кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав телеграму співчуття на ім’я очільника Архидієцезії Акапулько архиєпископа Леопольдо Ґонсалеса. В ній зазначається, що Єпископ Риму глибоко засмучений новиною про стихійне лихо, він «підносить щиру молитву за вічний упокій померлих й, одночасно, просить Господа дарувати розраду тим, хто страждає від руйнівних наслідків урагану, а також молиться, щоб Він зміцнив у християнській громаді почуття щирого милосердя, яке допоможе у відбудові потерпілих територій». «Святіший Отець, – читаємо далі в телеграмі, – також висловлює сердечні співчуття родичам загиблих, а також свою батьківську підтримку й духовну близькість пораненим і потерпілим серед дорогого населення Акапулько, якому він від щирого серця уділяє втішаюче апостольське благословення, як знак віри й надії у воскреслого Христа».