Співчуття Папи з приводу стихійного лиха на півночі Італії
  • Птн, 19/05/2023 - 15:39

Через Заступника Державного Секретаря Папа Франциск склав співчуття мешканцям північноіталійського регіону Емілія-Романья, які потерпають від повеней та зсувів ґрунту.

Папа Франциск просить кардинала Маттео Дзуппі, Архиєпископа Болоньї, стати виразником його близькості з усіма родичами і друзями постраждалих від «вражаючого стихійного лиха» в північноіталійському регіоні Емілія-Романья. Проливні дощі, коли протягом 36 годин випало більше опадів, ніж середній показник на ввесь травень, спричинили повені, підтоплення та зсуви ґрунту. Станом на полудень 18 травня 2023 р. встановлено загибель 9 людей, понад 20 тисяч людей евакуйовані, невідомою залишається кількість пропалих безвісти. Регіонові завдані значні економічні збитки.

У телеграмі співчуття, яку від імені Святішого Отця на ім’я Архиєпископа Болоньї, що є столицею регіону, надіслав Заступник Державного Секретаря із загальних питань архиєпископ Едґар Пенья Парра, зазначається, що Папа Франциск «запевняє ревні заупокійні молитви за загиблих, складаючи співчуття родичам» та «випрошує в Бога втіхи для поранених і розради для всіх, хто страждає від наслідків стихійного лиха». Святіший Отець «дякує всім тим, хто в ці години особливих труднощів докладає зусилля, щоби нести допомогу та полегшувати страждання, а дієцезіальним спільнотам – за вияв сопричастя та братньої близькості з найбільш постраждалими громадами».