Співчуття Папи з приводу трагедії в Колумбії та заклики щодо ситуації в ДР Конго, Венесуелі та Парагваї
  • Пон, 03/04/2017 - 08:12

«Я глибоко засмучений з приводу трагедії, яка спіткала Колумбію, де великі селеві потоки, спричинені проливними дощами, накрили місто Мокоа, спричинивши чимало жертв та завдавши поранень. Молюся за жертви та запевняю у своїй та вашій близькості тих, які оплакують втрату своїх найдорожчих, і складаю подяку всім, хто анґажується у надання допомоги», – сказав Папа Франциск з нагоди проказування молитви «Ангел Господній», яке відбулося наприкінці Святої Меси на площі Мучеників в місті Карпі, яке Глава Католицької Церкви відвідував у неділю, 2 квітня 2017 року.

Святіший Отець також скерував свою думку до Демократичної Республіки Конго, де в регіоні Касаї відбуваються кровопролитні збройні сутички. «Запевняю свою близькість з цим народом та закликаю всіх молитися за мир, щоби серця творців цих злочинів не залишалися рабами ненависті й насильства, бо ненависть і насильство завжди сіють руйнування», – сказав він, додаючи:

«Крім того, уважно слідкую за тим, що діється у Венесуелі та в Парагваї. Молюся за ці дорогі моєму серцю народи та закликаю всіх бути витривалими в невтомному пошукові політичних рішень, уникаючи будь-якого насильства».

Папа Франциск ввірив заступництву Пресвятої Богородиці, на честь Якої посвячений місцевий катедральний собор, відчинений минулої суботи після реставрації, всі «радощі, болі й сподівання» учасників богослужіння. «Просимо Її, – додав він, – щоб Вона зупинила свій милосердний погляд на тих з-поміж нас, які страждають, особливо, на хворих, на бідних і на тих, хто позбавлений гідної праці».

А пригадуючи апостольську ревність двох видатних мирян цієї землі – блаженного Одоардо Фокеріні та праведної Маріанни Салтіні, Святіший Отець скерував особливі вітання мирянам: «Заохочую вас бути активними учасниками життя своїх громад, у єдності зі своїми священиками: слід завжди зосереджуватися на тому, що є суттєвим у звіщенні та свідченні Євангелія».