Співчуття Папи з приводу землетрусу в Афганістані та вбивства єзуїтів у Мексиці
  • Срд, 22/06/2022 - 15:43

Середова зустріч з паломниками стала для Папи Франциска нагодою для того, щоби висловити свою близькість до постраждалих внаслідок стихійного лиха в центральній Азії та свій біль з приводу насильства проти представників Церкви в центральній Америці.

Підземні поштовхи магнітудою 5,9 балів сколихнули ввечері, 21 червня 2022 р., Афганістан, забравши щонайменше 250 життів, великою є кількість поранених. Наприкінці загальної аудієнції, яка наступного дня відбувалася у Ватикані, Папа Франциск склав співчуття народові цієї країни, мовивши:

«Кілька годин тому землетрус спричинив жертви та завдав величезних збитків у Афганістані. Висловлюю мою близькість пораненим і тим, хто постраждав від землетрусу, та молюся, зокрема, за тих, хто втратив життя, та за їхніх родичів. Висловлюю побажання, щоби завдяки допомозі всіх вдалося полегшити страждання дорогому афганському народові».

Насильство не вирішує проблеми

Далі Святіший Отець скерував свою думку до Мексики, де в церкві на півночі країни були вбиті два священики з Товариства Ісусового, разом зі світською особою, що шукала в храмі притулку.

«Хочу висловити мою скорботу та приголомшення з приводу, скоєного передучора в Мексиці вбивства двох ченців, моїх співбратів єзуїтів, та світського чоловіка. Як же багато убивств у Мексиці! Я з любов’ю та молитвою поділяю біль католицької громади, враженої цією трагедією. Ще раз повторюю, що насильство не вирішує проблеми, але помножує непотрібні страждання», – сказав Папа Франциск.

За попередніми даними, чоловік, особа якого не встановлена, прибув до парафіяльної церкви, втікаючи під переслідувачів. Священики хотіли захистити його, коли до храму ввірвалася озброєна особа та відкрила вогонь.