Співчуття Святішого Отця з приводу смерті владики Мілана Шашіка
  • Суб, 18/07/2020 - 17:15

Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття з приводу передчасної смерті владики Мілана Шашіка, Єпарха Мукачівського.

«Святіший Отець Франциск, проінформований про передчасну смерть Преосвященного владики Мілана Шашіка, доручає його душу Божому милосердю і випрошує благодать вічної участі у славі Воскреслого Господа Ісуса Христа, а також висловлює вдячність за всіляке добро, котре померлий Владика звершив у своєму житті, як священик, член місійної монашої Спільноти Св. Вікентія де Поль, працівник Апостольської Нунціатури в Києві, Апостольський Адміністратор, а згодом Єпархіальний Єпископ Мукачівської греко-католицької Єпархії із осідком в Ужгороді», – читаємо у телеграмі співчуття, яку Державний Секретар Святого Престолу надіслав від імені Папи на ім’я єпископа-помічника Мукачівської Греко-Католицької єпархії владики Ніла Лущака, текст якої оприлюднила Апостольська Нунціатура в Україні.

Спогадуючи те, як владика Мілан, серце якого перестало битися 14 липня, до останнього дня «з пастирською ревністю дбав про духовний розвиток довірених йому вірних, будучи для них справжнім та люблячим духовним батьком, турботливо піклувався про розвиток важливих єпархіальних інституцій, а також клопотався про будівництво храмів та каплиць», а також особливо дбав про «збереження пам’яті про багатьох мучеників із Мукачівської Церкви, які власною кров’ю засвідчили вірність Христові, Католицькій Церкві та Єпископу Риму», Святіший Отець «в молитві доручає Господу Богу родину Владики Мілана, духовенство і вірних Мукачівської єпархії, а також усіх хто бере участь у похоронних урочистостях і від усього серця уділяє усім Апостольське благословення».

Похорон владики Мілана Шашіка відбудеться у понеділок, 20 липня. Після Святої Літургії в катедральному соборі Ужгорода його буде поховано у крипті цього ж собору. Напередодні у семінарійному храмі блаженного Теодора Ромжі буде відслужено Святу Літургію та Чин Архиєрейського похорону.