Співчуття та молитва Папи за жертви стрілянини в школі в Бразилії
  • Птн, 15/03/2019 - 15:13

Через Державного Секретаря Святіший Отець склав співчуття постраждалим від нападу на школу на півночі Бразилії, внаслідок якого загинуло вісім людей, після чого застрелилися також 2 нападників.

Папа Франциск «глибоко засмучений» та висловлює свою солідарність і складає співчуття родинам, ураженим «безглуздим нападом» на школу в передмісті Сан-Паоло на півночі Бразилії. Перед обличчям цієї «огидної трагедії» Святіший Отець заохочує підтримувати «культуру миру шляхом прощення, справедливості та братньої любові, як нас цього навчав Ісус». Молячись за видужання поранених, Глава Католицької Церкви уділяє всім своє Апостольське благословення.

Про це читаємо в телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи на ім’я місцевого єпископа Педро Луїса Стрінґіні. Її було зачитано наприкінці похорону декількох загиблих, що відбувся ввечері у четвер, 14 березня 2019 року.

Напередодні, 13 березня, двоє колишніх учнів цієї школи увірвалися з вогнепальною зброєю до навчального закладу та відкрили стрілянину. Внаслідок нападу загинуло 5 учнів, двоє вчителів та родич одного з нападників, застрелений поблизу школи. Врешті, самі ж винуватці скоїли самогубство.