«Співпрацювати з Божою благодаттю у ділі спасіння сучасної людини» - владика Богдан до місіонерів Милосердя
  • Чтв, 10/03/2016 - 14:43

Таке завдання окреслив владика Богдан (Дзюрах), Голова Оргкомітету Ювілейного року Божого Милосердя, звертаючись до місіонерів Милосердя зібраних у Львові-Брюховичах на свою першу формаційну зустріч.

Під час зустрічі учасники заслухали доповідь владики Богдана на тему ролі і завдань сповідника в контексті Ювілейного року Божого милосердя, а також доповідь владики Йосафата (Мощича) про актуальні завдання проповіді Христового Євангелія в Україні. Доповідачі підкреслювали, що перш ніж стати "знаком і знаряддям Божого милосердя" для інших людей, місіонер повинен сам сприйняти Божу милість і глибоко пережити Боже Слово як скероване особисто до нього. 

На закінчення Зустрічі владика Богдан освятив епітрахилі, спеціально виготовлені для Місіонерів Милосердя. Особливими розпізнавальними знаками цих літургійних риз являються зображені на них логотип Ювілейного року та ікона Богородиці "Милосердя двері".

За словами Голови Оргкомітету "Епітрахиль, являється символом священичого служіння і знаком Божої благодаті, яка супроводжує це служіння". Він також висловив побажання усім місіонерам Милосердя в УГКЦ: "Вселенський Архиєрей виявив Вам особливу довіру, уділяючи Вам спеціальний мандат бути Місіонерами Божого Милосердя. А Господь Бажаю запевняє Вам усю небесну благодать, необхідну для належного сповнення покладених на вас завдань. від душі бажаю Вам так служити, щоб наприкінці цього Ювілейного року ви з чистою совістю могли сказати словами святого апостола Павла: "Благодать Його в мені не була даремною", - зазначив проповідник.