Співробітник двох Синодальних відділів УПЦ підозрюється у фінансуванні тероризму
  • Пон, 14/07/2014 - 14:25

Служба безпеки України встановила причетність Олексія Селіванова, колишнього помічника міністра оборони Павла Лебедєва, до фінансування тероризму на сході України. Селіванов відомий в церковних колах як отаман "Вірного козацтва" і співробітник двох Синодальних відділів УПЦ (МП) – у справах молоді та пастирської опіки козацтва, повідомляє "Релігія в Україні".

"Фінансування відбувалося з допомогою і російських банківських установ, і колишніх посадових осіб, які були на досить високих посадах в Міністерстві оборони України, одним з колишніх помічників колишнього міністра ... Його прізвище Селіванов. Ці гроші, які розкрадалися в Міністерстві оборони на тендерах, в тому числі були залучені для фінансування сепаратизму і тероризму ", – заявив на брифінгу голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, якого цитує РБК.

Глава СБУ підкреслив, що фінансування відбувалося і через Міжнародний інститут преси, який очолює російський телеведучий Дмитро Кисельов.

СБУ почала проти Олексія Селіванова розслідування за підозрою у фінансуванні тероризму в Україні.

Блогери вже помітили, що з початком розслідування Синодальний відділ УПЦ у справах молоді видалив зі свого сайту згадку про А.Селіванова як заступника голови відділу.

Сам Олексій Селіванов 6 червня відмежувався від висунутих проти нього звинувачень і заявив, що визначення «терористи» "більш заслуговують особи, які обстрілюють і бомблять міста Донбасу з урядової зброї, а не ополченці".

 Разом з тим, як пише 10 липня керівник московської "Асоціації православних експертів" Кирил Фролов, Селіванов "пішов в ополчення, щоб відстоювати Святу Русь і віру православну разом з усім вірним козацтвом". За даними Кирила Фролова, Олексій Селіванов бореться "в рядах ополчення ЛНР" ("Луганської народної республіки" - ред.).

Як інформує «Релігія в Україні», Олексій Селіванов в числі лідерів "політичного православ'я" регулярно бере участь у антиєвропейських хресних ходах. Торік Олексій Селіванов, резонансно звільнений з Міністерства освіти, очолив «ідеологічний» департамент Міністерства оборони. 13 лютого цього року проросійські козаки під керівництвом Селіванова спалили портрет офіційного представника Держдепартаменту США.

Зовсім недавно, у травні цього року, Олексій Селіванов намагався обиратися до Київради - йшов третім номером у списку Слов'янської партії України. Партію очолює Олександр Лузан, який виступає за конфедерацію України. Підтримка киянами Слов'янської партії вкотре дала вкрай низький результат - менше 2 тисяч голосів, тобто менше 1% виборців.