Співробітник нової дикастерії про молодіжну самотність
  • Пон, 07/11/2016 - 15:23

Багато молодих людей сьогодні, незважаючи на сотні друзів у "Facebook", перебувають на самоті і навіть розпачі, зауважив глава молодіжної секції новоствореної ватиканської дикастерії у справах мирян, сім'ї та життя. О. Жоао Шагас був гостем міжнародної зустрічі, присвяченій молодіжному пастирству, що проходила у вихідні в Відні.

Чим більше "друзів", тим частіша самотність. Образ молодої людини в соціальних мережах, це надмірно оптимістична картина, що демонструє маску, з метою уникнути насмішок, так підсумував ситуацію 42-річний бразильський священик, який був одним з відповідальних за організацію Всесвітніх днів молоді в Ріо-де-Жанейро і Кракові.

Ватиканський гість закликав слухати молодь в Церкві. Він послався на папу Франциска, який закликав до милосердя і терпимості, маючи на увазі не завжди щасливі сторони життя молодих людей. Вони вимагають, щоб їх слухали і направляли на правильний шлях. Молодь повинна відчувати себе в Церкві прийнятою зі своїми слабкостями, тому що цього вони не знаходять в соціальних мережах.

О. Жоао Шагас бачить в багатьох країнах зростання молодіжної релігійності. Однак, в період з 1970 по 2000 рр. церква втратила багатьох віруючих, особливо молодих. Сьогодні мало вирости в католицькій традиції, нагадав співробітник ватиканської дикастерії, стародавня релігійна культура в багатьох місцях вже не існує. Молоді люди сьогодні є католиками, тому що вони пізнали живий досвід віри. Тут мова йде про молитву, суспільство і служіння іншим.