Споглядання Туринської плащаниці: дар цьогорічного паломництва Тезе
  • Втр, 21/12/2021 - 13:38

Цьогорічне паломництво молоді Тезе, заплановане в Турині (Італія), через санітарні умови спричинені пандемією коронавірусу, обмежено участю молоді міста та околиць.

«Паломництво довіри на землі», започатковане в 1978 році спільнотою братів зТезе, відбувається щороку в різних країнах Європи. Минулого року зустріч мала відбутися в Турині, однак пандемія коронавірусу перекреслила плани організаторів. У цьому році, з огляду на санітарні обмеження, її заплановано провести у два етапи: наприкінці року (з 28 грудня 2021 року по 1 січня 2022 року) відбудеться зустріч з обмеженою кількістю молоді, що транслюватиметься онлайн, а в липні 2022 року – для всіх бажаючих. Організатори сподіваються, що обставини дозволять провести зустріч влітку 2022 року за участі паломників.

Молитовні зустрічі та майстер класи об’єднають учасників паломництва

Центральним пунктом згаданої екуменічної прощі буде вшанування Туринської плащаниці.

Молодь, що прибуде до Турину, прийматимуть кілька місцевих храмів. У програмі заплановані молитовні зустрічі та майстер-класи. Паломників буде супроводжувати настоятель екуменічної спільноти з Тезе брат Алоїз, який є координатором міжнародних та європейських зустрічей.

З цієї нагоди, згідно з розпорядженням Митрополита столиці П’ємонту, 30 грудня відбудеться надзвичайне відкриття Туринської плащаниці та буде транслюватися в мас-медіа.

«Споглядання Плащаниці — це великий дар, який можемо запропонувати молоді у цей важкий час», — підкреслює архиєпископ Чезаре Носілья. Він зазначає, що в цьому заході візьмуть участь також делегації з інших італійських дієцезій та з-за кордону. Митрополит висловив сподівання, що згадана подія буде передсмаком липневого етапу «Паломництва довіри на землі», яке зможе зібрати в Турині молодь з усієї Європи.