Спомин всіх померлих: Папа служитиме на французькому військовому цвинтарі
  • Срд, 27/10/2021 - 09:36

У день спогадування всіх померлих вірних Папа Франциск очолить Євхаристійне богослужіння на Французькому військовому цвинтарі в римському парку Монте-Маріо.

Префектура Папського Дому повідомила про те, що у вівторок, 2 листопада, день спомину всіх померлих вірних, Папа Франциск відвідає Французький військовий цвинтар в Римі, де відслужить Святу Месу.

Цей некрополь, розташований на території парку Монте-Маріо, був збудований, аби віддати честь солдатам французької армії, які під час Другої світової війни воювали на боці союзницьких військ проти німецької окупації. Церемонія вшанування загиблих, між якими були також чимало марокканців-мусульман, відбувається щороку 11 листопада.

Папа Франциск не вперше служитиме на місці вшанування полеглих під час другої світової війни. В 2017 році 2 листопада він побував на Американському військовому цвинтарі в Неттуно. Попередніми роками він служив на римських кладовищах, у катакомбах, а минулого року – на тевтонському цвинтарі, розташованому на території Ватикану.

Це богослужіння доповнює перелік запланованих на найближчий період богослужінь, який поширило Бюро Папських літургійних богослужінь. У ньому зазначаються наступні Святі Меси: 4 листопада в базиліці Святого Петра за упокій кардиналів і архиєпископів, які померли протягом останнього року, 5 листопада в римському осідку Католицького Університету Пресвятого Серця з нагоди 60-річчя медичного факультету та 14 листопада в базиліці Святого Петра з нагоди Всесвітнього дня бідних.