Спостерігач при ООН про проблему бідності
  • Чтв, 25/04/2013 - 23:20

Всілякі зусилля щодо викорінення бідності повинні концентруватися на інтегральному розвитку людської особи. При цьому потрібно постійно пам’ятати про рівну гідність всіх людей. Про це під час виступу на засіданні спеціальної робочої групи в цілях рівноважного розвитку 18 квітня у Нью-Йорку пригадав постійний спостерігач Апостольської Столиці при ООН.

 

 

Архиєпископ Френсіс Чуллікат зазначив, що у плануванні і реалізуванні цілей розвитку, центром яких повинна бути людина, треба дати слово всім людям, особливо бідним і тим, хто знаходиться на маргінесі суспільства, оскільки саме їх ці питання найбільше і стосуються.

 

Ватиканський дипломат звернув увагу на те, що бідність є «зачарованим колом», причиною і наслідком якого є виключення. Коли люди  і цілі суспільства виключені з участі в економічному, суспільному , політичному і культурному житті, то тоді вони не розвивають своїх можливостей і не в стані подбати про себе самих. Тому умовою викорінення цієї проблеми є включення бідних до участі у світових економічно-суспільних системах на умовах повного партнерства - підсумував представник Апостольської Столиці.

 

За матеріалами: radiovaticana.va

 

 

реклама: Пластикові вікна від Атлант плюс  – вибір надійності за доступною ціною. Атлант-плюс  – необхідний крок до затишності, елегантності, комфорту у Вашій оселі чи офісі.