Справу повернення київського костелу св. Миколая вірянам скеровують до Європейського парламенту
  • Чтв, 07/10/2021 - 10:14
У ці дні настоятель Делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної отець Павло Вишковський ОМІ перебуває у справі повернення костелу св. Миколая вірянам у Європейському парламенті. 

Це законодавчий орган Європейського Союзу, який обирають прямим голосуванням громадяни Європейського Союзу. Спільно з Радою Європейського Союзу і Європейською комісією парламент виконує законодавчі функції в ЄС і його вважають одним із найпотужніших законодавчих органів у світі. Нині парламент складається з 705 членів і одного головуючого, які представляють найбільший міжнаціональний демократичний електорат у світі (500 мільйонів виборців у 2013 році).


Пленарні засідання Європарламенту проходять у Страсбурзі, що у Франції, а також тут, у бельгійському Брюсселі. По дорозі до Європарламенту я затримався біля Палацу Справедливості, який збудували у 1866 -1883 роках у центрі Брюсселя. Його називають ще Палац юстиції або ж Палац правосуддя. Брюссельський Палац юстиції за часів його будівництва був найбільшою спорудою у світі і до сьогодні залишається одним із найбільших судів світу. Тепер будівля має розмір 160 на 150 метрів, і забудована поверхня землі займає 26 000 м2. Архітектор Джозеф Поелард хотів побудувати будівлю більшу від Базиліки Святого Петра у Римі, щоб у такий спосіб показати, що людська справедливість є більша від Божої. Відомо, що захоплювався цією будівлею і Адольф Гітлер, який також хотів встановити на землі свою людську справедливість, але, як знаємо, дуже марно закінчив.

Ісус сказав: «Блаженні голодні і спраглі справедливості, бо вони наситяться». «Нам потрібно прагнути справедливості Божої, щоб Бог знову став господарем свого дому – київського храму св. Миколая. Молімося невпинно про це і прошу також підтримувати мене молитвою, бо цими днями маю зустрічі з різними міністрами Європарламенту» - розповів отець Павло Вишковський.

Нагадуємо що в Україні триває безперервна молитва в намірі повернення храму вірянам. Молитва триватиме до 13 жовтня. Записатись на молитву можна тут

Джерело: Католицький медіа-центр