«Справжніми героями є ті, котрі здобувають вічність, віддаючи дочасне», - Глава УГКЦ про Небесну сотню
  • Пон, 23/02/2015 - 22:44

22 лютого в соборі Святої Софії в Римі Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди завершення паломництва єпископів Синоду УГКЦ з України до гробів верховних апостолів.

В цей день з нагоди першої річниці подій на Майдані ієрархи разом з українськими мігрантами молилися також за жертв Небесної сотні.

Звертаючись до присутніх на молитві, Глава УГКЦ пригадав, «що сьогодні ми згадуємо першу річницю Революції гідності і молимося за героїв Небесної сотні – тих, кого ми називаємо героями і тих, хто не вмирає. У своєму серці ці герої зберегли те, чого не можна вбити – це любов до своєї батьківщини і самопожертва за своїх ближніх».

За словами Блаженнішого Святослава, новітні герої України є також для нас прикладом любові до своєї батьківщини, адже «у цей трагічний час кожен з нас покликаний стати героєм на своєму місці, бо справжніми героями є ті, котрі здобувають вічність, віддаючи дочасне».

Після Літургії вірні процесійно вийшли з храму до пам’ятного хреста героїв Небесної сотні, спорудженого на стіні поруч із собором. Тут ієрархи УГКЦ разом з чисельною українською громадою молилися Панахиду та запалили свічку пам’яті за загиблих під час Революції гідності. Після молитви парафіяльна молодь провела поминальний реквієм, а наймолодші представники української громади Рима провели флешмоб із закликом до миру.

Додамо, що у богослужінні взяли участь десять єпископів різних єпархій та екзархатів в Україні, представники духовних інституцій Рима, семінаристи та монашество УГКЦ. На богослужінні була присутня також Тетяна Іжевська, посол України при Апостольському Престолі.

Прес-служба товариства «Свята Софія»