США: Альянс 18 генеральних прокурорів проти плану абортів Джо Байдена
  • Птн, 27/01/2023 - 18:06

Адміністрація «доброго католика» Джо Байдена вжила заходів для просування злочинної практики абортів, навіть у штатах, де це заборонено. Техаська медсестра подала позов проти цього законодавства, і її підтримав спонтанний альянс 18 генеральних прокурорів штату.

Генеральний прокурор штату Міссісіпі Лінн Фітч, який відіграв ключову роль у скасуванні справи Роу проти Вейд разом із 17 іншими прокурорами кинув виклик постановам адміністрації Байдена, які перетворили б клініки військових ветеранів США на установи, де вбивають ненароджених дітей.

Fitch і генеральний прокурор Алабами Стів Маршалл очолюють альянс прокурорів, які кидають виклик постанові Міністерства у справах ветеранів, яка вимагатиме від клінік для відставних солдатів пропонувати фінансовані платниками податків допологові вбивства безкарно «незважаючи на обмеження штату».
Це явне порушення закону, кажуть прокурори, які активно долучилися до судової справи, розпочатої медсестрою з Техасу Стефані Картер проти адміністрації Байдена.

«Це прямо суперечить рішенню Верховного суду у справі Доббса, президент Байден відібрав повноваження щодо абортів у законодавців штату, Конгресу і, що найважливіше, народу, і передав її політичним призначенцям у своїй власній адміністрації», — заявив прокурор Fitch.

«Правила Департаменту у справах ветеранів відображають зневагу до демократичного процесу, втручання в традиційні сфери державної влади та протидію визнанню Верховним судом того, що складні питання в цій сфері повернуто до законодавчих органів штату».

Організації, які виступають за життя, зазначають, що збільшення бюджету Департаменту жіночого здоров’я Департаменту у справах ветеранів на 71 мільйон доларів свідчить про явний намір активно популяризувати допологові вбивства в установах, які знаходяться під федеральним контролем.

Позов проти адміністрації «другого католицького президента США» подала медсестра з Техасу, яка заявила, що не буде працювати в клініці, де вбивають ненароджених дітей і де від неї можуть вимагати брати участь.

Її представляє консервативна християнська правова група First Liberty Institute. «З боку адміністрації Байдена нерозумно змушувати медичних працівників у закладах для ветеранів іти проти своєї совісті. Департамент має зосередитися на турботі про чоловіків і жінок, які відважно служили, захищаючи нашу країну, а не на незаконних абортах», – сказав адвокат Даніель Руньян.