США: батько втратив батьківські права після того, як визнав, що заплатив би за аборт дитини
  • Чтв, 21/05/2020 - 17:06

Верховний суд штату Джорджія постановив позбавити батьківських прав батька, який зізнався, що пропонував заплатити за аборт.

Як подає портал «Life News», суд підтвердив рішення у справі Джошуа Брумбелова, постановивши позбавити його батьківських прав через відсутність участі в житті дитини. У рішенні голосуванням 6 до 3 судді заявили, що Брумбелов жодним чином не підтримав матері та їхнього сина до і безпосередньо після народження. Батько супроводжував Матенію (матір дитини) лише під час візиту до лікаря, «щоб визначити, чи може він бути батьком».

Пізніше, після того як він запропонував заплатити за аборт, а вона відмовилася, «він не відвідував її, не запитав про самопочуття, ані не запропонував жодної емоційної чи фінансової підтримки». Судді дійшли висновку, що Брумбелов має постійну роботу і міг підтримувати, але вирішив не робити цього.

Згідно з повідомленням, Брумбелов вчинив юридичні дії, дізнавшись від своєї матері, що Матенія розробила план усиновлення хлопчика.

Торік штат Джорджія запровадив закон LIFE (Living Infants Fairness Equality), який забороняє аборти після виявлення серцебиття дитини. Державні органи влади зіткнулися з величезним бойкотом зі сторони американської індустрії розваг, голлівудських зірок, кінопродюсерів та представників великих корпорацій. Уся кампанія закінчилася, коли федеральний суд постановив, що закон не відповідає чинному закону.