США: більшість батьків не зважуються народити дитину через брак фінансів
  • Чтв, 06/12/2018 - 15:45

Брак коштів – головна перешкода для батьків, щоб народити дитину в США. Як показує нещодавнє опитування, переважна більшість американських сімей з дітьми щомісяця турбуються про те, чи зможуть оплатити усі рахунки, а кошт, необхідний для виховання дитини сьогодні, є важливим фактором при вирішенні питання ставати батьками чи ні.

Як інформує CNA, 53% респондентів опитування «2018 American Family Survey» сказали, що більшість сучасних людей, з фінансової точки зору, не можуть собі дозволити заснувати сім’ю.

Як для опитуваних чоловіків, так і для жінок, вартість виховання дітей є основним фактором при вирішенні питання: ставати батьками чи ні, переважаючи поточний сімейний статус, прагнення самотужки виховувати дитину та необхідність балансувати між сім’єю і кар’єрою.

Більшість респондентів також зазначили, що крім досягнення фінансової стабільності, «надзвичайно важливо» перебувати у відданих стосунках – але не обов’язково бути одруженими – та мати хорошу страхівку на здоров’я перед тим як народжувати дітей.

Серед опитаних, котрі мають дітей вдома, 73% зазначили, що переживають через те, чи зможуть оплатити хоча б один рахунок щомісяця, а 44% пережили економічну кризу впродовж останнього року – не маючи змоги оплатити важливий рахунок або не мавши змоги придбати продукти харчування, медикаменти чи продовольчі товари через фінансову скруту.

Серед респондентів, котрі не мають дітей, 56% переживали чи зможуть оплатити рахунки, а 30% пережили економічну кризу впродовж останнього року.