США: “диявольська” атака прихильників абортів на національний Марійний санктуарій у Вашингтоні
  • Пон, 24/01/2022 - 19:20

Напередодні Маршу за життя у Вашингтоні організація Catholics for Choice “Католики за вибір” розпочали гібридну атаку на національний санктуарій Непорочного Зачаття. Під час вечірньої Літургії та молитви за матерів, які вчинили гріх аборту, та за їхніх ненароджених дітей, на вежі храму висвітили «Католики за вибір, ви не самотні”.

Цю акцію негайно засудили американські єпископи. Відомий захисник життя Архиєпископ Сан-Франциско Сальваторе Дж. Корділеоне написав у Твіттері: “Ця спроба профанації є потворна і диявольська. Пресвята Богородице, молись за них [за винних – прим. ред.] нині і в годину смерті. Амінь”.

Митрополит Вашингтона, кард. Вілтон Грегорі, опублікував спеціальну заяву, яку процитувала, зокрема, платформа Yahoo: “Я відкидаю такі витівки. Справжній голос Церкви був лише один: ті, хто вчора ввечері молився в базиліці – санктуарії Непорочного Зачаття. Там люди молилися, жертвуючи Богові св. Літургію, щоб ми могли повернути гідність людського життя. Ті, хто діяли поза будівлею храму, показали, що вони також поза (спільнотою) Церкви і діють вночі, як говорить по це Євангеліє від св. Івана 13:30”.

П'ятничний 49-й столичний Марш за Життя, незважаючи на низьку температуру, зібрав тисячі учасників. Він відбулося у 49-у річницю прийняття Верховним Судом США права на аборт. Цьогоріч він проходив під гаслом “Рівність починається у лоні матері”.