США: фатальний вплив пандемії на релігійність молоді. Багато хто не повернувся до храмів
  • Пон, 23/01/2023 - 15:21

Дослідження зі США показує, що пандемія Covid-19 мала деструктивний вплив на релігійні практики багатьох християн в США. Онлайн богослужіння не принесли результату: ті, чия віра була літеплою до пандемії, до храмів уже не повернулись, на відміну від тих, хто ставився до своєї віри серйозно – особливо консервативно налаштовані особи.

Відповідно до результатів дослідження у США, ті особи, які до пандемії рідко ходили до церкви, в результаті зачинення храмів цілком втратили контакт із своєю вірою. Як інформує «American Enterprise Institute», занепад релігійних практик стосується перш за все осіб, віком 18-29 років; серед старших мало що змінилось. З цього випливає, що зачинення храмів під час пандемії мало найгірший вплив на молодих дорослих, які після пандемії не підлягають напоумленню батьків іти до церкви, а самі по собі ще не витривають у цій практиці.

Такі результати найбільше стосуються осіб із ліберальними поглядами. Ще до пандемії 31 відсоток таких осіб не ходили до церкви, а сьогодні аж 46%. Меншою мірою такий «тренд» стосується осіб консервативного налаштування.

Загалом, до початку пандемії до церкви принаймні раз на місяць ходили ¾ американців, а зараз лише 2/3, інформує pch24.pl.