США: єпископи у справі порнографії
  • Птн, 15/11/2013 - 09:21

Під час пленарного засідання Конференції Єпископату США у Балтіморі єпископи обговорили проект документа про шкоду порнографії, повідомляє Радіо Ватикану. Він має бути офіційно опублікований упродовж двох років і матиме душпастирський характер. Документ фокусується на негативному впливі порнографії на людину, особливо на дітей, у контексті підтримки подружніх та сімейних зв’язків.

"Як душпастирі, ми усвідомлюємо, скільки людей знищила і використала порнографія, а також скільки борються із залежністю від неї, – сказав єпископ Річард Джозеф Мелоун, який представляє проект документа. – Кількість чоловіків, жінок і дітей, які постраждали від порнографії, не є без значення. Ми прагнемо запропонувати лікування і давати надію тим, хто таким чином був зранений", – додав ординарій Буффало.

У документі особливо наголошуватиметься негативний вплив порнографії на подружнє і сімейне життя, оскільки вона руйнує довіру і близькість між чоловіком і жінкою, що може мати катастрофічні наслідки. Таким чином це стає серйозним душпастирським завданням, як для духовенства, так і для самих віруючих. Тому необхідні керівні вказівки та  допоміжні матеріали, завдяки яким священики зможуть допомагати узалежненим особам, особливо коли вони приходять з цією проблемою до сповіді.