США: Єзуїтська школа втратила статус «католицької» через пропаганду лівих ідеологій
  • Пон, 20/06/2022 - 16:33

Після багатьох місяців вияснення тупикової ситуації, місцевий єпископ позбавив єзуїтську гімназію у Ворчестері, штат Массачусетс, статусу католицької школи. Таке рішення було наслідком відсутності реакції шкільного керівництва на наказ від єпископа зняти зі школи прапор руху ЛГБТ і «Black Lives Matter».

«Вивішування цих прапорів на католицькій школі відображає помилкове і згіршуюче послання на громадську думку щодо позиції Церкви у цих важливих моральних і суспільних питаннях», - зазначив єпископ Ворчестеру Роберт МакМанус у декреті від 16 червня.

«Nativity School of Worcester» від цього часу не може бути характеризована як католицька школа і також не може містити у назві слово «католицька», - постановив єрарх. Окрім того, на території школи заборонено відправляти св. Літургію та уділяти Таїнства, а у храмах єпархії не будуть відбуватись богослужіння, пов’язані з цією школою.

Канонічне право говорить, що «жодна школа, навіть якщо вона насправді є католицькою, не може носити назву «католицька школа» без згоди компетентної церковної влади» (ККП 803 § 3).

У єзуїтській школі відповіли, що не планують знімати прапори і надалі, додаючи, що жодне рішення не вплине на їхню діяльність.

У цій школі навчаються хлопці від 5 до 8 класу, переважно афро-американці і латиноси. Навчання там безкоштовне. Школа є приватною і не є частиною єпархіальної системи шкільництва.