США: ікона Ченстоховської Богородиці перед абортивною клінікою
  • Птн, 30/08/2013 - 16:22

Копія Образу Матері Божої Ченстоховської, що здійснює паломництво по США у рамках pro-life акції "Від океану до океану", брала участь разом з американськими активістами pro-life у чуваннях перед однією з абортивних клінік.

Образ Чорної Мадонни супроводжував молільників перед абортивною клінікою в Джермантаун у штаті Меріленд, де працює спеціаліст із так званих пізніх абортів, Лерой Кархарт. 2 роки тому оборонці життя привезли сюди 720 білих хрестів, які символізують ненароджених дітей – убитих 70-річним аборціоністом упродовж одного року.

Отець Пітер Вест, який опікується іконою під час паломництва Сполученими Штатами, віце-президент Human Life International у справах місій, визнає, що вирішив, що образ буде знаходитися перед абортарієм під час чувань, коли почув, що за православною традицією ікони несли попереду під час важливих битв. "Легко забути, що битва проти абортів є, по суті, духовною  війною, тому добре, що ми приносимо ікону Ченстоховської Богородиці перед фабрикою абортів і молимося за Її заступництвом" , – сказав священик, пояснивши, що Чорна Мадонна зі шрамами на обличчі вже спричинилася до перемоги у багатьох інших битвах.

Активістка Еллен Кастеллано, котра регулярно бере участь у чуваннях перед абортивною клінікою в Джермантауні, вважає, що саме завдяки присутності Образу черговий протест у цьому місці був особливо сповнений молитви та миру. У той день, ділиться Кастеллано, один із правників захисників життя впродовж 30 хвилин розмовляв із працівницею клініки, яка досі була дуже агресивна щодо протестуючих.

Як повідомляє wiara.pl, під час чування з Іконою з Ясної Гори, з 8.00 до 12.00, захисникам життя вдалося відмовити трьох жінок від аборту і врятувати таким чином трьох дітей.

Паломництво Образу США та деякими канадськими містами триватиме до 1 листопада 2014 року. Урочиста зустріч Ікони відбулася 24 серпня цього року. Паломництво розпочалося від найстарішої католицької парафії в Північній Америці на острові Св. Климента, на річці Потомак у штаті Меріленд. Богородицю перевозили човном.

Лерой Кархарт є одним із найвідоміших американських аборціоністів, що здійснюють так звані пізні аборти.

За даними американського Центру З Контролю І Запобігання Захворювань у 2005 р. здійснено більше 820 тисяч абортів у Сполучених Штатах. Близько 2 відсотків із них проводилися на 21 тижні вагітності чи пізніше. Точно невідомо скільки абортів проводяться у третьому триместрі вагітності. Кархарт стверджує, що він сам щороку проводить від 75 до 100 таких абортів.