США: кардинал очолив молитву під абортарієм
  • Чтв, 16/01/2014 - 11:49

Митрополит-емерит Філадельфії, кардинал Джастін Рігалі, очолив молитву за участі сотень захисників життя перед однією з абортивних клінік у Ноксвіллі (штат Теннессі).

Близько години люди молилися Розарій у намірі захисту життя, стоячи перед закладом, який належить до «Planned Parenthood» — найбільшої мережі абортних клінік у США.

Захисники життя у 2010-2012 роках провадили молитовні чування перед іншою абортною клінікою в Ноксвіллі, «Volunteer Women's Medical Clinic». Внаслідок того, що влада штату запровадила нові приписи, клініку закрили 15 серпня 2012 року. Для католиків це великий знак, оскільки 15 серпня це урочистість Внебовзяття Пресвятої Діви Марії. Пролайфісти переконані, що дата цієї перемоги у боротьбі з абортною промисловістю зовсім не випадкова.

Кардинал Рігалі, звертаючись до вірних, підкреслив, що «сяйво світла Христового відбивається у кожному людському житті». Найпрекрасніше видно це сяйво, сказав кардинал, у житті, що розвивається в материнському лоні. «Болючим і трагічним чином законодавство цієї землі за останні 41 рік не зуміло розпізнати світла цієї істини», — сказав колишній голова Комісії єпископату США з питань захисту життя.

«Але на розі цієї вулиці, де по той бік за зачиненими дверима є так багато темряви, зібралося світло Христа. Який же сяючий цей блиск світла Ісуса Христа!» — сказав колишній архиєпископ Сент-Луїса.

Після того, як 2011 року керівництво Філадельфійською архидієцезією перейняв архиєпископ Чарльз Чапут, кардинал Рігалі подався на спочинок до дієцезії Ноксвілль. Туди його запросив місцевий ординарій, єпископ Річард Стіка. Цей священик, який має польські корені (його батько чех, мати полька), прийняв 2009 року єпископську сакру з рук кардинала Рігалі.

Джерело: CREDO