США: кардинал О'Меллі про клонування людських ембріонів
  • Птн, 17/05/2013 - 11:26

"Технологічний прогрес у клонуванні людини – це не прогрес людства, але його заперечення». Так прокоментував повідомлення про клонування людських ембріонів голова комітету діяльності Pro-Life (Committee on Pro-Life Activites) при американській Конференції єпископів, кардинал Шон О'Меллі. Дослідники Медичного університету штату Орегон (Oregon Health and Science University) та Центру досліджень (National Primate Research Center) повідомили на сторінках травневого номера журналу "Cell", що їм вдалося клонувати людські ембріони і отримати з них стовбурові клітини.

 

Це перший такого типу завершений експеримент з людського матеріалу. Аналогічний експеримент раніше робили на клітинах мишей і мавп. Вчені описали операцію введення ДНК людської шкіри до яйцеклітини, з якої заздалегідь було видалено ядро. Отримані ембріони є генетичною копією донора ДНК. Це дозволяє їм рости приблизно сім днів, після чого їх умертвляють. Отримані стовбурові клітини можуть становити матеріал багатьох типів тканин людини і бути використані при лікуванні деяких захворювань.

 

"Створення нового життя в лабораторії винятково для того, щоб його знищити,  є зловживанням навіть для тих, хто не поділяє віри Католицької Церкви щодо життя людини", – сказав кардинал О'Меллі. Він нагадав, що є й інші методи отримання стовбурових клітин.

 

"Незалежно від цілей, для яких воно використовується, клонування означає трактувати людей як продукт, виготовлений на замовлення, взалежності від волі інших. Клонування суперечить нашому моральному обов'язку визнавати кожну особу як унікальний дар Бога ", – написав Архиєпископ Бостона.

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va