США: католицькі діячі закликають владу зайнятись «нападами вандалів на місця культу»
  • Пон, 20/12/2021 - 13:19

У відповідь на все зростаючу хвилю нападів вандалів на храми у США, різні місцеві католицькі організації звертаються до влади з проханням більше зацікавитись цією проблемою. Про одну із таких ініціатив з боку організації CatholicVote повідомила 15 грудня агенція Foxnews.

У листі від 15 грудня, надісланому до Департаменту справедливості, керівник товариства Браян Берч піддає критиці діяльність цього уряду, закидаючи йому те, що «не робить жодних змістовних зусиль, щоб збільшити вразливість суспільства у цій справі і відповідно зреагувати на хвилю різних проявів ненависті щодо католицьких релігійних символів: святих місць, статуй та храмів».

Лист, скерований безпосередньо генеральному прокурору Мерріку Ґарланду, базується на документі Конференції католицьких єпископів США, в якому зареєстровано 113 випадків підпалів, актів вандалізму та інших руйнувань об’єктів, пов’язаних з Церквою у всій країні.

Минулого тижня ЗМІ повідомили, що якийсь чоловік намагався розбити молотком фігурку Матері Божої Фатімської в Народному санктуарії Непорочного Зачаття у Вашингтоні.

«Минулого року, а рамках нападів такого типу, в Каліфорнії перекинули статую о. Хуніперо Серри на знак протесту проти «поневолення» індіанців. Нещодавно знищено пам’ятник «дітям, вбитим в результаті аборту» в храмі Успіння Пресвятої Діви Марії в Блумінберґ у Нью-Йорку, а катедральну базиліку Непорочного Зачаття в Денвері, Колорадо, «оздоблено» сатаністськими написами», - йдеться в листі єпископату.»Від травня 2020 року до жовтня цього року зафіксовано понад 100 інцидентів такого типу», - нагадує у листі п. Берч.