США: католицькі та православні єпископи обговорили проблему переслідування християн на Близькому Сході
  • Чтв, 09/06/2016 - 00:34

Нещодавно у Нью-Хемпширі засідав об’єднаний Комітет католицьких та православних єпископів, повідомляє CatholicCulture.org.

З огляду на прийдешню Раду Православних церков, учасники висловили сподівання, що «єдність між місцевими автокефальними Православними Церквами посприяє єдності між католиками та православними».

Католицькі та Православні єпископи також поскаржилися на переслідування християнських біженців. Вони позитивно відзначили країни, які прийняли велику кількість мігрантів та біженців з країн Близького Сходу, і закликали до остаточного «безпечного повернення тих, хто були вигнані зі своїх будинків і змушені покинути країну через насильство».

Єпископи додали:

«Визнаючи, що людські зусилля в поодинці не можуть у повній мірі забезпечити припинення насильства і зміцнення миру в усьому світі, ми закликаємо всіх людей віри молити Господа Бога, Який не є Богом безладу, але миру (1 Кор 14, 33), щоб Він наповнив Своєю радістю і миром тих, хто страждає, оскільки ми продовжуємо вірити в Нього (Римлян 15, 13)».