США: Конгрес запрошує папу Франциска
  • Птн, 14/03/2014 - 18:04

Голова Палати Представників Сполучених Штатів вислав офіційне запрошення Святішому Отцю, щоб він виступив перед обома палатами Конгресу під час свого майбутнього візиту до США, пов'язаного з планованим 22-27 вересня 2015 р. у Філадельфії Всесвітньою Зустріччю Сімей.

 

Традиційно саме речник Палати Представників від імені обох палат парламенту запрошує президента представити послання про стан держави і саме в залі нарад Палати відбуваються сесії обох палат Конгресу. Якщо Франциск прийме запрошення, то він буде першим папою, котрий виступить у Конгресі США. У своєму формальному запрошенні Бейнер зауважив, що понтифікат папи Франциска та його соціальне вчення протягом минулого року, викликали уважні роздуми та діалог різних світоглядів як в США так і всьому світі, особливо між людей, що боряться за повагу до людської гідності, свободи т соціальної справедливості.

Повну підтримку цьому запрошенню висловив архієпископ Вашингтону, Кардинал Дональд Вуерль.

Очікується, що формальне запрошення відвідати США зробить папі Францискові під час запланованої на 27 березня президент США Барак Обама.

Джерело: http://diocese-lviv.org