США: Конгресмени звітують про зловживання ФБР щодо активістів пролайф
  • Втр, 08/11/2022 - 12:30

Група консервативних конгресменів опублікувала вичерпну доповідь про переслідування пролайферів, яке здійснює адміністрація Джо Байдена.

Конгресмени-республіканці, включно з представниками юстиції та наглядового комітету, опублікували звіт на понад 1000 сторінок про дії адміністрації Джо Байдена проти активістів, які виступають за життя. На даний момент вже затримано 25 пролайферів.

«1000-сторінковий звіт ґрунтується на розкритті різних інформаторів, які описують керівництво ФБР у Вашингтоні як «прогниле» і уражене «системною культурою безвідповідальності». У звіті також висвітлюється, як федеральний уряд озброїв ФБР проти своїх політичних опонентів, ілюструється, як керівництво ФБР демонструє політичну упередженість щодо консерваторів, і перераховуються випадки, коли високопоставлені чиновники чинили тиск на агентів, щоб вони перекваліфікували справи, як загальнонаціональний насильницький екстремізм, щоб вони відповідали політичному наративу», – читаємо у вступі до звіту.

Документ є попереднім результатом розслідування Конгресу щодо зловживань владою та службами, яке ведеться з 7 жовтня. Його ініціаторами стали конгресмени Джим Джордан з Огайо та Майк Джонсон з Луїзіани. Вони стверджують, що служба, яка покликана охороняти закон, наразі перебуває на службі «політизованої бюрократії».

Нинішній документ розкриває численні зловживання та критикує стан адміністрації та служб, при цьому, як наголошують ініціатори, лише після того, як Конгрес проведе вибори 8 листопада, можна буде почати відповідні розслідування конкретних справ і покарати правоохоронців, винних у поточних зловживаннях.