США: лише 37% католиків ходять до сповіді
  • Птн, 15/07/2022 - 12:00

Відповідно до нещодавнього опитування, проведеного серед католиків США, лише 37% зазначили, що приступають до сповіді приблизно раз у рік. Переважна більшість опитаних сказали, що сповідаються рідко або ніколи.

35 відсотків зазначили, що ніколи не сповідаються. 28% роблять це рідко, навіть не раз у рік.

Опитування, проведене 15-23 червня, показує, що католики США є погано катехизовані в питанні розуміння Таїнств вівтаря. Аж 38% опитуваних сказали, що не вірять в реальну присутність Христа у Євхаристії. 12% «не знають» якими є їхні переконання у цьому питанні. Згоду з об’явленою істиною про правдиве переєстествлення, що відбувається під час Літургії, висловила половина опитаних.

«Це опитування вкотре підтвердило те, що більшість практикуючих католиків знають з власного досвіду: що стан катехизації у нашому суспільстві часто є слабким і що багато осіб ідентифікують себе католиками без розуміння чи практикування віри», - прокоментував професор теології Францисканського університету в Ст’юбенвіллі, Джон Беґрсма.

За його словами, виходом для цієї ситуації може бути виключно більша участь батьків у передаванні віри своїм дітям: «Якщо батьки хочуть бути певними, що їхні діти виростуть правдивими католиками, а не лише номінативними, то вони змушені проводити катехизацію вдома, а особливо давати приклад власної віри дітям, через звичку молитись і регулярно приступати до таїнств».