США: монахині не відповіли на звинувачення, висунуті проти них Святим Престолом
  • Срд, 21/08/2013 - 16:20

Без жодних конкретних домовленостей закінчилося у Флориді щорічне засідання Конференції Настоятельок Жіночих Згромаджень у Сполучених Штатах (LCWR). Уперше участь у конференції взяв делегат від Ватикану, Архиєпископ Пітер Сартейн, який спостерігає за реформою, котрої вимагає від монахинь Апостольська Столиця, повідомляє Радіо Ватикану. Конгрегація Доктрини Віри закидає сестрам крайній фемінізм і відхід від вчення Церкви з деяких важливих питань.

У заключному документі американські монахині зазначають, що це вони запросили ватиканського делегата і надали йому слово. Не додають його висловлювання, тому що воно мало місце за закритими дверима і залишається таємницею. Сестри не відповідають на закиди Конгрегації Доктрини Віри і стверджують, що ситуація в їх конференції здорова і сподіваються, що вона залишиться незмінною на благо Церкви. За словами глави Конференції с. Флоренції Діакон, у всій цій справі йдеться про ширші проблеми, такі як подальше впровадження в життя II Ватиканського Собору, роль монахинь і мирян у Церкві, особливо жінок, розуміння влади, спротиву у  вірі та послуху в Церкві.

Сестри висловили задоволення відвертим обміном думками з представником Ватикану. Вони також надали вказівки керівництву конференції, як далі діяти у відносинах з церковною владою та нагородили колишню очільницю конференції с. Пет Фаррелл, яка донедавна представляла американських монахинь у суперечці зі Святим Престолом і єпископами Сполучених Штатів.