США: Національний католицький молитовний сніданок
  • Чтв, 08/06/2017 - 13:51

Американські католики мають союзника у президенті Дональді Трампі — підкреслив віце-президент Сполучених Штатів Майк Пенс у помові до учасників щорічного Національного католицького молитовного сніданку.

Він відбувся 6 червня 2017 р. у Вашингтоні, а Майк Пенс виступав там як один із промовців цього заходу. Він запевнив у тому, що президент обов’язково пильнуватиме дотримання релігійної свободи й пошани до святості життя, як у Штатах, так і в усьому світі, а особливо на Близькому Сході. Також на Молитовному сніданку мав своє слово керівник Лицарів Колумба Карл Андерсон.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки, зокрема, сказав: «Католицизм залишив тривкий слід на американському дусі. Ваша віра гори переносить, а ваша Церква потужно несе добро малим і великим спільнотам». Він висловив уболівання щодо останніх терористичних атак у Європі й запевнив, що Дональд Трамп дотримає своїх зобов’язань, аби закінчилися атаки на релігійну свободу у світі та у США.

Майк Пенс, вихований у католицькій сім’ї, сказав, що під час цього молитовного сніданку почувся як удома, і що його мама, бачивши його там, дуже би ним пишалася.

Своєю чергою, Карл Андерсон згадав нещодавню зустріч Папи і Трампа. «Особливу платформу порозуміння між ними становить їхні відданість справі захисту життя, релігійної свободи, а також захисту християн на Близькому Сході», — сказав предстоятель Лицарів Колумба.

Католицький молитовний сніданок організовується від 2004 року як відповідь на заклик св. Івана Павла ІІ взятися за нову євангелізацію. Ці зустрічі служать зміцненню віри та становлять нагоду вислухати політиків і релігійних діячів.