США: Ненсі Пелозі не переймається забороною єпископів приступати до св. Причастя
  • Птн, 27/05/2022 - 20:41

Ще один єпископ запровадив заборону допускати до св. Причастя главу Палати представників США, Ненсі Пелозі. Ординарій єпархії Тайлер в Техасі закликав її до навернення.

«Турбота про вічне спасіння пані Пелозі поширюється до єпархії Тайлер. Тут вона не може приймати св. Причастя, аж поки не покається і перестане підтримувати вбивство дітей. Молімося, аби її серце було скероване до Бога, далеко від сил світу цього», - написав у Твіттері єпископ Джозеф Стрікленд.

Нагадаємо, що минулого тижня Архиєпископ Сан-Франциско Сальваторе Корділеоне оголосив, що Ненсі Пелозі не може приступати до св. Причастя на території його архиєпархії допоки не відречеться своєї підтримки «прав» на аборт. Згодом єпископ Майкл Ф. Барбідж запровадив таку ж заборону в єпархії Арлінґтон, що розташована на території Вашингтону. 20 травня схоже рішення видав ординарій єпархії Санта Роза, єпископ Роберт Васа.

Сама спікерка Палати представників не переймається думкою єрархів: у неділю вона прийняла Причастя у храмі Вашингтону, де справами керує кардинал Вілтон Ґреґорі, ліберальний єрарх, пов’язаний із середовищем Теодора МакКарріка.

У розмові зі ЗМІ Пелозі сказала, що не планує «накидати свої погляди іншим людям», тому не змінить свого ставлення до вбивства ненароджених дітей. Вона також висловила критику Архиєпископу Корділеоне за те, що він… відкидає «права ЛГБТ».

Пелозі висловила здивування чому єрархи Церкви не відмовляють у Причасті політикам, які підтримують смертну кару, яку вона відкидає.

Як бачимо, позиція Пелозі не лише некатолицька, але й до того внутрішньо суперечлива. Вона засуджує смертну кару, визнаючи, що у її випадку «може накидати свої погляди іншим». Однак смертна кара щодо невинних ненароджених дітей не становить для неї проблеми.