США обмежують аборти
  • Птн, 06/10/2017 - 17:32

Співвідношенням голосів 237 до 189 Палата представників у Конгресі Сполучених Штатів ухвалила 4 жовтня 2017 р. заборону абортів після 20 тижня від зачаття дитини.

Залишаються стандартні винятки: в разі загрози для життя матері, зачаття внаслідок зґвалтування та випадки кровозмішання.

«Закон про захист ненародженої дитини, здатної відчувати біль» змінює федеральний карний кодекс і передбачає штрафи та п’ять років ув’язнення для кожного, хто робить або пробує зробити аборт після 20 тижня вагітності.

Кількома днями раніше, 29 вересня, голова Комісії єпископату США з питань захисту життя кардинал Тімоті Долан скерував до членів Палати представників відкритого листа, в якому заохочував їх підтримати повний юридичний захист ненароджених дітей, а також невідкладно зайнятися проблемами жінок, які замислюються над абортом як виходом із ситуації, тоді коли відповіддю є турбота зарівно і про матір, і про дитину. Митрополит Нью-Йоркський також розкритикував деякі «тривожні» та «гідні жалю практики, звершувані на плодах у кількох абортивних клініках», що стало можливим завдяки «занадто ліберальному» абортному законодавству.

На думку кардинала, «закон про захист ненародженої дитини, здатної відчувати біль»,єднає як захисників життя, так і прихильників так званого вільного вибору, оскільки присвячує увагу не лише дітям, які можуть пережити аборт, але й матерям, які ризикують життям, вдаючись до абортів на пізніх термінах.